FAQ

Bekijk hieronder de antwoorden op de meestgestelde vragen over woonbeton. Hebt u een andere vraag? Neemt u dan alstublieft contact met ons op.

Wat is het voordeel van woonbeton?
Woonbeton heeft een aantal voordelen. Het materiaal is vrij eenvoudig schoon te houden en zal niet snel verkleuren. Woonbeton is namelijk redelijk bestand tegen uv-straling. Een goed onderhouden woonbeton vloer gaat zo’n vijftien tot twintig jaar mee.

Is een woonbeton vloer in elke kleur leverbaar?
Woonbeton is standaard leverbaar uit onze kleurencollectie. Zit uw gewenste kleur er niet tussen? Dan produceren wij graag een andere kleur voor u.

Ik heb een bestaande betonvloer. Kan ik hier zomaar een woonbeton vloer over laten aanleggen?
Het is mogelijk om een woonbeton vloer over een bestaande betonvloer aan te leggen. Voorwaarde is dat de betonvloer uitgehard en gedroogd moet zijn.

Ik wil graag woonbeton op mijn balkon/dakterras. Is dat mogelijk?
Wij raden af om woonbeton buitenshuis te gebruiken. Voor een balkon of dakterras is een epoxyvloer meer geschikt. Een epoxyvloer is gemakkelijker schoon te maken en is beter bestand tegen vuil van buitenaf.

Als ik mijn betonvloer voorzie van een coatinglaag, is dat dan hetzelfde als woonbeton?
Dat is niet hetzelfde. Een coating is vele malen dunner dan een echte woonbetonvloer. Daarnaast moet uw vloer eerst egaal worden gemaakt, voordat een coatinglaag aangebracht kan worden. In de meeste gevallen is woonbeton een stuk voordeliger.

Hoelang duurt het laten aanleggen van een woonbetonvloer?
Wij hebben één tot anderhalve week nodig voor alle werkzaamheden. Wij starten met het voorbereiden en – indien noodzakelijk - het egaliseren van de ondergrond. Daarna leggen we de woonbetonvloer in vijf stappen. Omdat de vloer tussentijds moet drogen, duurt het vaak twee weken om de vloer te leggen.

Kan ik op deze website alleen de woonbeton vloer bestellen of leggen jullie hem ook aan?
Het woonbeton Huys heeft zich gespecialiseerd in het aanleggen van woonbetonvloeren. Onze vakmensen plannen de uitvoerdatum graag in overleg met u in. Wilt u direct een vrijblijvende offerte aanvragen? Klik dan hier.

Kan ik mijn woonbetonvloer eenvoudig schoonhouden?
Het schoonmaken en onderhouden van een woonbetonvloer is vrij gemakkelijk. De vloer heeft namelijk een vuilafstotende functie. Voor het schoonmaken kunt u ons schoonmaakadvies aanhouden. Vaak is het gebruik van een dweil en koud water al voldoende. Gebruik geen bleekmiddel of andere agressieve schoonmaakmiddelen. Hiermee beschadigt u uw vloer.

Ik krijg binnenkort een nieuwbouwwoning. Kan ik hier een woonbetonvloer in laten aanleggen?
Een woonbeton vloer is zowel in bestaande bouw (renovatie) als in een nieuwbouwwoning mogelijk. Het is wel noodzakelijk dat alle vloeren en wanden droog zijn.

Snelle Offerte aanvragen

Laat hier uw gegevens achter, wij nemen contact met u op: