Stappenplan Woonbeton

Het aanleggen van een woonbeton vloer gebeurt in een aantal stappen. In het onderstaande stappenplan beschrijven we hoe de vakmensen van Het Woonbeton Huys een woonbetonvloer bij u aanleggen.

Offerte op maat

Woonbeton aanbrengen

De vakmensen van Het Woonbeton Huys brengen woonbeton op ambachtelijke wijze met de hand aan. Het aantal lagen en de dikte van de lagen die zij aanbrengen, is afhankelijk van het type woonbeton dat u kiest. De lagen worden in zoveel mogelijk vlakken aangebracht om een optimaal resultaat te krijgen. Het aanbrengen van de lagen voltrekt zich in drie fases:

Stap 1: Ondervloer egaliseren
Nagenoeg elk type ondergrond is geschikt om woonbeton op aan te brengen. Het is alleen belangrijk dat de ondervloer vormvast en vlak is. Indien uw ondervloer in slechte staat verkeert egaliseren wij de ondervloer, zodat we de woonbetonvloer makkelijk kunnen aanbrengen.

Stap 2: Woonbeton aanbrengen

Laag 1: EP Primer X300
Een primer zorgt voor versteviging en verzegeling van de ondergrond. Hierdoor hecht de vloer goed. Om gaatjes in het woonbeton te voorkomen is de primer universeel behandeld, waardoor de ondergrond verzadigd is. Deze laag laten we achttien uur drogen.

Laag 2: EP Primer X300
Om een optimaal resultaat te creëren, wordt er een tweede hechtlaag aangebracht door onze vakmensen. Ook deze laag moet vervolgens achttien uur drogen.

Laag 3: aanbrengen woonbeton
De derde laag bestaat uit het aanbrengen van het woonbeton. U kiest uit diverse kleuren en soorten afwerking. Na vierentwintig uur drogen kunt u de vloer licht belasten.

Polijsten en vlinderen van de gegoten laag woonbeton
Afhankelijk van het type woonbeton dat u gekozen hebt, kan de woonbeton gietlaag na twee tot zeven dagen gepolijst worden. Door het polijsten komen de diepte van de kleuren en de ambachtelijke verwerking tot hun recht. Dit maakt uw woonbeton vloer uniek en erg populair.

Afwerking van de woonbeton vloer
Om de vloer af te werken en extra bescherming te bieden, brengen onze specialisten er nog twee lagen op aan.

Laag 4: steenolie laag aanbrengen
De vloer wordt verder afwerkt met steenolie, zodat de kleuren nog beter tot hun recht komen.

Laag 5: PU Strong Topcoat zijdemat
De laatste laag die de specialisten van Het Woonbeton Huys op uw woonbetonvloer aanbrengen is de PU Strong Topcoat zijdemat. Deze toplaag maakt uw vloer extra slijtvast, zodat u nog jarenlang plezier hebt van uw woonbetonvloer.

Snelle Offerte aanvragen

Laat hier uw gegevens achter, wij nemen contact met u op: