Wat is het verschil tussen woonbeton en een gietvloer?

Wij merken dat mensen vaak twijfelen tussen de keuze voor woonbeton of een gietvloer. Het is daarom belangrijk dat u weet wat het verschil is. Een gietvloer is een vloer van kunststof die wij over de vloer uitgieten. Woonbeton bestaat uit een cementgebonden samenstelling.

Origineler
De cementgebonden samenstelling maakt een woonbeton vloer een stuk authentieker en origineler. Vooral als het gaat om de vergelijking met echt beton. Het voordeel is dat u met een woonbetonvloer van Het Woonbeton Huys echte warmte en echt comfort ervaart. Dat is bij echt beton niet het geval, maar natuurlijk wel ook bij kunststofvloeren. De look en feel is bij woonbetonvloeren net even anders dan bij kunststof. Het authentieke karakter speelt daar zeker een rol in.

Exclusieve uitstraling
Ook de exclusieve uitstraling maakt voor een flink deel het verschil. Beide soorten vloeren zijn naadloos en stijlvol, waarbij de keuze afhankelijk is van uw persoonlijke voorkeur. Blijft u twijfelen over wat de beste keuze is? Schroom dan niet om contact op te nemen. 06-83918175. Wij voorzien u van deskundig advies in onze showroom in Culemborg.

Aandachtspunten woonbeton
Het is goed om bij de keuze voor woonbeton alle voordelen te weten. Het is echter eveneens interessant om te kijken wat de aandachtspunten zijn. Dan hebt u inzicht in de plus- en minpunten en kunt u uw keuze gemakkelijker maken. Een klein nadeel is bijvoorbeeld dat woonbeton in bepaalde opzichten gevoelig is voor hardnekkige ingrediënten. Het knoeien met rode wijn is op zich geen probleem, maar wel als u dit te lang laat liggen. Dat geldt ook voor andere sterke vloeistoffen, zoals olijfolie en koffie. Haalt u de vloeistoffen echter meteen weg van de grond dan is er geen enkel probleem en is er geen vlek te zien.

Dikte
De dikte van de woonbeton vloer zorgt mogelijk ook nog voor een nadeel. Bijvoorbeeld als het door de bestaande situatie niet mogelijk is om woonbeton te plaatsen vanwege de dikte. Dan bespreken wij uiteraard graag met u een alternatief. Onze zusterbedrijven bieden tal van andere oplossingen voor een fraaie vloer.

Scheurvorming
Een ander nadeel heeft betrekking op de combinatie van woonbeton met vloerverwarming. Het is raadzaam om de adviezen van de experts van Het Woonbeton Huys op te volgen om scheurvorming te voorkomen. Daarvoor stellen we een opstookprotocol beschikbaar. Dit voert u voor het plaatsen van uw woonbetonvloer uit. Dit vraagt zo’n twaalf tot veertien dagen. Het is ook belangrijk dat u de vloerverwarming niet na het leggen van uw vloer meteen op het hoogste niveau zet. Voor de kleine nadelen van woonbeton heeft Het Woonbeton Huys altijd een passende oplossing.

Snelle Offerte aanvragen

Laat hier uw gegevens achter, wij nemen contact met u op: