Wat kost woonbeton

De prijs woonbeton is afhankelijk van de exacte samenstelling en andere factoren. Bijvoorbeeld van de voorbehandeling die wij toepassen op uw ondervloer. De oppervlakte is een factor die eveneens invloed op de kosten heeft. Of als u bijvoorbeeld het laten leggen van vloerverwarming door ons zusterbedrijf Het Vloerverwarmings Huys wilt combineren met een woonbetonvloer van Het Woonbeton Huys.

Arbeid
De arbeidskosten maken altijd een groot deel uit van het plaatsen van woonbeton. Zelf leggen is namelijk niet raadzaam bij dit vloersysteem. Daar is speciaal gereedschap, vakmanschap, kennis, kunde en ervaring voor nodig. De prijs van woonbeton per vierkante meter is lager bij grote aantallen dan bij kleine. Overweeg daarom uw gehele huis van deze vloer te voorzien in plaats van alleen de woonkamer. Dat levert een besparing op de prijs op per vierkante meter. Als u plannen hebt om woonbeton te laten storten in uw woning loont het dus ook de moeite om even contact op te nemen met uw buren. Als er meerdere huishoudens bij u in de wijk voor woonbeton van Het Woonbeton Huys kiezen, dan kunt u flink op de kosten besparen. Dit voordeel kan oplopen tot twintig procent.

Extra werkzaamheden
Een vloer van woonbeton van Het Woonbeton Huys is een prima investering als u een vloer wenst die duurzaam is en zolang meegaat als u wenst. Een woonbeton vloer is aan te brengen over een ondergrond van standaardbeton. Het is dan niet altijd nodig om het beton helemaal glad te schuren. Als er sprake is van een ondergrond die niet vlak is en ook niet vormvast, dan passen onze specialisten een voorbehandeling toe. Bijvoorbeeld door een egalisatiemiddel aan te brengen om de ondervloer vlak en vormvast te maken. Het voordeel hiervan is dat alle ondergronden in principe geschikt te maken zijn voor woonbeton. Werkzaamheden ten aanzien van de voorbehandeling beïnvloeden uiteraard de prijs.

Leidingwerk installeren
Ook andere werkzaamheden die wij verrichten, hebben invloed op de prijs van woonbeton. Bijvoorbeeld het installeren van leidingen. Het is voordelig om ons in te schakelen voor het complete project inclusief de vloerverwarming onder woonbeton. Wij zijn één van de weinige bedrijven in Nederland die het leggen van vloerverwarming en het storten van woonbeton in één hand heeft. Dit betekent dat u met slechts één partij van gedreven en kwaliteitsbewuste vakmensen te maken hebt. Eén aanspreekpunt zorgt voor helderheid en duidelijkheid in de planning en voortgang bij de aanleg van uw vloerverwarming en het storten van woonbeton.

Afwerking van uw woonbetonvloer
Uw woonbetonvloer is pas af als er sprake is van een afwerking met een seallaag of een waslaag. Het is gebruikelijk om een coating aan te brengen met vochtwerende eigenschappen. Op het gebied van coatings voor de afwerking van woonbeton zijn er allerlei opties beschikbaar. Daarom is de keuze voor de afwerking eveneens bepalend voor de totale prijs. Wij adviseren u uiteraard wat in uw situatie de beste afwerking is voor uw woonbetonvloer.

Vlinderen
U kunt ervoor kiezen om uw vloer te laten polijsten met een vlindermachine. Het vlinderen is een vak apart. Alleen professionals kunnen dit werk aan. Dat geldt zeker voor de experts van Het Woonbeton Huys. Door het polijsten krijgt elke vloer z’n eigen kleurnuances en uitstraling. Het vlinderen wordt met tussenpozen hervat totdat er een gelijkmatige laag ontstaat of de vloer glanst. De randen die met de vlindermachine niet te bewerken zijn worden met de hand gepolijst. Na het polijsten moet de vloer een aantal dagen uitharden.

Snelle Offerte aanvragen

Laat hier uw gegevens achter, wij nemen contact met u op: